Weg met het zwerfvuil

Iedereen heeft een hekel aan zwerfvuil. Zo ook iniatiefnemer Jaap de Boer, gepensioneerd dierenarts, woonachtig in de Achterhoek.

‘Ik woon in het prachtige dorp Geesteren, in 2017 door het programma ‘Zomer in Gelderland’ zelfs verkozen tot het mooiste dorp van Gelderland. Dat wisten we hier al, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook het schoonste dorp is. Met dit project is daar in Geesteren verandering in gekomen.

Na een val met mijn racefiets adviseerde mijn fysiotherapeut me tijdelijk te stoppen met fietsen en te gaan wandelen. Ik heb eigenlijk een hekel aan wandelen, maar ik bleek een nog veel grotere hekel aan zwerfvuil te te hebben. Door tijdens het wandelen met een grijper zwerfvuil op te rapen zette ik  die ergernis om in iets positiefs met als beloning een schone woonomgeving en minder bijdrage aan de plastic soep.

In Geesteren zijn we met dit initiatief begonnen, maar we hebben de intentie om met deze opzet ook jouw dorp, buurt of gemeente helemaal groen te maken. Heel Nederland Helemaal Groen, dat is natuurlijk ons streven!

Is het een rotzooi, dan wordt de rotzooi alleen maar groter, dat kan iedereen bevestigen. Als het eenmaal opgeschoond is, blijft het ook opvallend langer schoon.’

Doe mee!

We vertellen je graag meer over onze aanpak. Neem daarvoor contact met ons op.

App, Zwerfvuil, zwerfafval, samen, geesteren, berkelland, gelderland

zwerfvuil, app, zwerfafval, opruimen in stad, buurt of gemeente