Hoe het begon

Iedereen heeft een hekel aan zwerfvuil. Zo ook bedenker en initiatiefnemer van HelemaalGroen: Jaap de Boer, gepensioneerd dierenarts.

'Ik woon in de Achterhoek in het prachtige dorp Geesteren, in 2017 door het programma 'Zomer in Gelderland' zelfs verkozen tot het mooiste dorp van Gelderland. Dat wisten we hier al, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook het schoonste dorp is. Met dit project is daar in Geesteren verandering in gekomen, je vindt hier bijna geen zwerfvuil meer'.

"Ik heb een hekel aan wandelen, maar ik bleek een nog grotere hekel aan zwerfvuil te te hebben."

'Na een val met mijn racefiets adviseerde mijn fysiotherapeut me tijdelijk te stoppen met fietsen en te gaan wandelen. Ik heb een hekel aan wandelen, maar ik bleek een nog grotere hekel aan zwerfvuil te hebben. Door tijdens het wandelen zwerfvuil te rapen zette ik die ergernis om in iets positiefs met als beloning een schone woonomgeving en minder plastic in de natuur.

"Als iets is opgeschoond, blijft het daar ook opvallend langer schoon."

Ik kreeg het idee van een app om elkaar te kunnen stimuleren en begon met het laten ontwikkelen daarvan. In Geesteren zijn we in 2019 met 7 deelnemers met een eerste versie begonnen, nu maken landelijk bijna 11.000 deelnemers dagelijks gebruik van onze app. Het initiatief is inmiddels een ANBI stichting geworden. Sinds onze start hebben we in heel Nederland al 500.000 km schoongemaakt.

Maak ook jouw gemeente enthousiast!

Interesse om de app van HelemaalGroen voor jouw buurt in te zetten? Neem dan contact op. Ik vertel je er graag meer over.

Zelf direct meedoen?

We tellen jouw bijdrage graag op bij aan het aantal opgeschoonde kilometers. Download de gratis app van HelemaalGroen en doe direct mee!

Wil je ons sponsoren?

Heel graag! We zijn blij met elk terugkerend of eenmalig bedrag, als sponsor of met je donatie, van welk bedrag dan ook.

Zwerfvuil-rapen-app-downloaden-Helemaal-Groen

Initiatiefnemer Jaap de Boer.

app zwerfafval-opruimen-geesteren-gelderland

Jaap wordt regelmatig geassisteerd door zijn kleinkinderen.

zwervuil-rapen-app-helemaal-groen