Hoe het begon

Iedereen heeft een hekel aan zwerfvuil. Zo ook bedenker en initiatiefnemer van HelemaalGroen: Jaap de Boer, inmiddels gepensioneerd dierenarts.

'Ik heb een hekel aan wandelen, maar ik bleek een nog grotere hekel aan zwerfvuil te te hebben.'

'Na een val met mijn racefiets adviseerde de fysiotherapeut me om even te stoppen met fietsen en om een tijdje te gaan wandelen. Nu heb ik een hekel aan wandelen, maar ik bleek een nog grotere hekel aan zwerfvuil te hebben. Door tijdens het wandelen zwerfvuil te rapen zette ik mijn ergernis om in iets positiefs, met als beloning een schone woonomgeving en minder plastic in de natuur.'

'Als iets is opgeschoond, blijft het daar ook opvallend langer schoon.'

'Ik kreeg daarna al snel het idee van een app, waarmee je elkaar kunt stimuleren tot het rapen van zwerfvuil. De eerste versie van dit idee heb ik nog zelf gefinancierd. Omdat deze houtje touwtje versie wel aansloeg, moest ik daarna al snel op zoek naar partners voor verdere ontwikkeling. Sindsdien is het ook eigenlijk een continu zoeken naar sponsors en donaties voor de doorontwikkeling en om de toenemende volumes aan te kunnen. Als basis heeft het nog altijd die eerste opzet, om het met elkaar te doen.

In Geesteren (Gelderland) zijn we in 2019 met 7 deelnemers met de allereerste versie begonnen, nu maken landelijk alweer ruim 15.000 deelnemers gebruik van de HelemaalGroen app. Vanaf de start hebben we in heel Nederland al bijna meer dan 800.000 km schoongemaakt. Dat is 2 keer de afstand naar de maan... Daar ben ik trots op, en ik hoop onze deelnemers ook, want zij maken het tot een succes.'

Maak ook jouw gemeente enthousiast!

Interesse om de app van HelemaalGroen voor jouw buurt in te zetten? Neem dan contact op. Jaap vertelt je er graag meer over.

Zelf direct meedoen?

We tellen jouw bijdrage graag op bij aan het aantal opgeschoonde kilometers. Download de gratis app van HelemaalGroen en doe direct mee!

Wil je ons sponsoren?

Heel graag! Met meer deelnemers en terugkerende updates voor de app is voor de verdere ontwikkeling steeds weer en steeds meer geld nodig. We zijn daarom heel blij als je sponsor wilt worden, of een donatie wilt doen.

We zijn blij met elk terugkerend of eenmalig bedrag!

HelemaalGroen is nu ook een ANBI stichting geworden.

Zwerfvuil-rapen-app-downloaden-Helemaal-Groen

Initiatiefnemer Jaap de Boer.

app zwerfafval-opruimen-geesteren-gelderland

Jaap wordt regelmatig geassisteerd door zijn kleinkinderen.

zwervuil-rapen-app-helemaal-groen