Hoe het begon

Iedereen heeft een hekel aan zwerfvuil. Zo ook bedenker en initiatiefnemer Jaap de Boer, gepensioneerd dierenarts, woonachtig in de Achterhoek:

'Ik woon in het prachtige dorp Geesteren, in 2017 door het programma 'Zomer in Gelderland' zelfs verkozen tot het mooiste dorp van Gelderland. Dat wisten we hier al, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook het schoonste dorp is. Met dit project is daar in Geesteren verandering in gekomen.'

"Ik heb een hekel aan wandelen, maar ik bleek een nog grotere hekel aan zwerfvuil te te hebben."

'Na een val met mijn racefiets adviseerde mijn fysiotherapeut me tijdelijk te stoppen met fietsen en te gaan wandelen. Ik heb eigenlijk een hekel aan wandelen, maar ik bleek een nog grotere hekel aan zwerfvuil te te hebben. Door tijdens het wandelen met een grijper zwerfvuil op te rapen zette ik die ergernis om in iets positiefs met als beloning een schone woonomgeving en een bijdrage aan minder plastic soep.

In Geesteren zijn we met dit initiatief begonnen, nu willen we elk dorp en elke buurt of gemeente helemaal groen maken. Heel Nederland Helemaal Groen, dat is wel mijn doel!

"Als iets is opgeschoond, blijft het daar ook opvallend langer schoon."

Maak ook jouw gemeente enthousiast

Interesse om de app van HelemaalGroen voor jouw buurt in te zetten? Neem dan contact op. Ik vertel je er graag meer over.

Zelf direct meedoen?

Download de gratis app van HelemaalGroen.

Zwerfvuil-rapen-app-downloaden-Helemaal-Groen

Initiatiefnemer Jaap de Boer.

app zwerfafval-opruimen-geesteren-gelderland

Jaap wordt regelmatig geassisteerd door zijn kleinkinderen.

zwervuil-rapen-app-helemaal-groen